Laktosefri
Kjøttbollegryte med krydret tomatsaus og fullkornsbulgur
4.09 (467)
Under 20 min
9 Ingredienser
Dette er en middelhavsinspirert gryte med krydret tomatsaus og kjøttboller. Med fullkornsbulgur er det en rask og god Roedefavoritt.
Dette er en middelhavsinspirert gryte med krydret tomatsaus og kjøttboller. Med fullkornsbulgur er det en rask og god Roedefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
Bulgur
125 g
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 700 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 64 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovhakk løken. Skyll og kutt paprikaen og squashen i terninger.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 i 3–4 minutter, til de er gylne. Ha i kjøttbollene og det tyrkiske krydderet, og stek det videre i 1–2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, og skyll ut boksen med 1 dl vann, og ha det i gryten. Kok opp, og la det hele småkoke i 5–10 minutter. Ha i litt mer vann hvis du synes sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk persillen, og topp retten med den.
God middag!