Røkt svinekam med potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus
Glutenfri

Røkt svinekam med potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus

4.27 (111)
Under 30 min
7 Ingredienser
Salt og røkt svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig rødvinsaus. Skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Rustikk potetmos med timian
250 g
(Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Honning
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Røkt svinekam uten ben
150 g
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 908 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke grønnsakene i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter. Vend inn honningen helt mot slutten av steketiden, så den ikke svir seg.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt gulroten og pastinakken i staver. Kok gulroten og pastinakken i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med 1 ss av honningen og ½ ss smør. Stek grønnsakene på middels varme i 2–3 minutter, til honningen sitter godt rundt grønnsakene. Skyll og finhakk persillen, og vend den inn i grønnsakene før servering. Smak til med grovkvernet pepper.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et serveringsfat. Hell sausen over i pannen, og kok opp. Ha sausen over i en serveringsskål. 
 Har du rester igjen etter middagen, passer de perfekt i en lapskaus.
God middag!