Glutenfri
Røkt svinekam med potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus
4.27 (111)
Under 30 min
7 Ingredienser
Salt og røkt svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig rødvinsaus. Skikkelig hverdagsluksus.
Salt og røkt svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig rødvinsaus. Skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Rustikk potetmos med timian
250 g
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Honning
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
Røkt svinekam uten ben
150 g
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 908 kcal
- Fett: 50 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke grønnsakene i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter. Vend inn honningen helt mot slutten av steketiden, så den ikke svir seg.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt gulroten og pastinakken i staver. Kok gulroten og pastinakken i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med 1 ss av honningen og ½ ss smør. Stek grønnsakene på middels varme i 2–3 minutter, til honningen sitter godt rundt grønnsakene. Skyll og finhakk persillen, og vend den inn i grønnsakene før servering. Smak til med grovkvernet pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et serveringsfat. Hell sausen over i pannen, og kok opp. Ha sausen over i en serveringsskål.
Har du rester igjen etter middagen, passer de perfekt i en lapskaus.
God middag!