Greske gyros
med urtestekt svinekjøtt, fetasalat og urtedressingNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Fyll nystekte pitabrød med frisk fetasalat, mørt svinekjøtt med smak av urter og hvitløk og en lett dressing. Denne greske klassikeren må du smake.
Fyll nystekte pitabrød med frisk fetasalat, mørt svinekjøtt med smak av urter og hvitløk og en lett dressing. Denne greske klassikeren må du smake.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Fetaost
50 g
Ruccola
50 g
Svinenakke i skiver
150 g
Sjalottløk
½ stk
Persillade
½ pakke
Pitabrød
2 stk
Urtedressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1100 kcal
- Fett:
- 57 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 61 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan alternativt varmes forsiktig i brødristeren, da trenger du ikke å sette på stekeovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips).
Kutt tomaten i terninger. Skrell og kutt hele sjalottløken i tynne skiver, og del fetaosten i terninger. Skyll og tørk ruccolasalaten. Bland ruccolaen, tomaten og havparten av sjalottløken i en bolle. Topp med fetaosten, og ha over litt olivenolje, salt og nykvernet sort pepper.
Skjær kjøttet i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet og resten av sjalottløken i 2–3 minutter, til det har fått en fin stekeskorpe. Krydre med ønsket mengde av persilladen, salt og pepper.
Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter, eller til de er lett gylne.
Topp retten med urtedressingen.
Frys gjerne ned resten av pitabrødene.
God middag!