Greske gyros med urtestekt svinekjøtt, fetasalat og urtedressing

Greske gyros med urtestekt svinekjøtt, fetasalat og urtedressing

4.04 (199)
Under 30 min
9 Ingredienser
Fyll nystekte pitabrød med frisk fetasalat, mørt svinekjøtt med smak av urter og hvitløk og en lett dressing. Denne greske klassikeren må du smake.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½ stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Svinenakke i skiver
150 g
Sjalottløk
½ stk
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Pitabrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1102 kcal
  • Fett: 57 g
  • Karbohydrater: 86 g
  • Protein: 61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan alternativt varmes forsiktig i brødristeren, da trenger du ikke å sette på stekeovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips).
Kutt tomaten i terninger. Skrell og kutt hele sjalottløken i tynne skiver, og del fetaosten i terninger. Skyll og tørk ruccolasalaten. Bland ruccolaen, tomaten og havparten av sjalottløken i en bolle. Topp med fetaosten, og ha over litt olivenolje, salt og nykvernet sort pepper.
Skjær kjøttet i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet og resten av sjalottløken i 2–3 minutter, til det har fått en fin stekeskorpe. Krydre med ønsket mengde av persilladen, salt og pepper. 
Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter, eller til de er lett gylne. 
 Topp retten med urtedressingen.
Frys gjerne ned resten av pitabrødene. 
God middag!