Spicy koreansk svinewok med paprika, fullkornsris og sesamfrø
Roede
Laktosefri

Spicy koreansk svinewok med paprika, fullkornsris og sesamfrø

4.22 (1086)
Under 20 min
10 Ingredienser
Koreansk wok med svinekjøtt, friske grønnsaker, fullkornsris og sweet chili-saus er en rask og sunn hverdagsrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
  • salt
Fullkornsris
135 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
½–1 pakke
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Hodekål
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 688 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chiliflakene er sterke. Server dem gjerne ved siden av retten dersom ikke alle liker det så hett.

 Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skjær kjøttet i strimler, og krydre med litt salt, sesamfrøene og chiliflakene (se tips). Skyll og rens paprikaen. Skrell løken, og fjern det ytterste laget på kålen. Kutt paprikaen, løken og hodekålen i strimler.
 Varm opp en vid stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, og legg det over på en tallerken. Stek paprikaen, løken og hodekålen i 3–4 minutter, under omrøring. Bland inn soya- og ingefærsausen, chilisausen og ½ dl vann, og kok opp. Vend inn kjøttet før servering.
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen, og strø den over woken ved servering. 
100 g Wok med grønnsaker og kjøtt: 300 g Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!