Roede
Laktosefri
Spicy koreansk svinewok
med paprika, fullkornsris og sesamfrø4.22 (1096)
Under 20 min
10 Ingredienser
Koreansk wok med svinekjøtt, friske grønnsaker, fullkornsris og sweet chili-saus er en rask og sunn hverdagsrett.
Koreansk wok med svinekjøtt, friske grønnsaker, fullkornsris og sweet chili-saus er en rask og sunn hverdagsrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- vann
- salt
Fullkornsris
135 g
Mager svinekam i skiver
300 g
Sesamfrø
1 pakke
Chiliflak
½–1 pakke
Rød paprika
1 stk
Gul løk
1 stk
Hodekål
300 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 688 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Chiliflakene er sterke. Server dem gjerne ved siden av retten dersom ikke alle liker det så hett.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kjøttet i strimler, og krydre med litt salt, sesamfrøene og chiliflakene (se tips). Skyll og rens paprikaen. Skrell løken, og fjern det ytterste laget på kålen. Kutt paprikaen, løken og hodekålen i strimler.
Varm opp en vid stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, og legg det over på en tallerken. Stek paprikaen, løken og hodekålen i 3–4 minutter, under omrøring. Bland inn soya- og ingefærsausen, chilisausen og ½ dl vann, og kok opp. Vend inn kjøttet før servering.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen, og strø den over woken ved servering.
100 g Wok med grønnsaker og kjøtt: 300 g Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!