Filetstykke av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Filetstykke av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter

4.03 (463)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til filetstykke av svin.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • vann
    • salt
    • pepper
    • bakepapir (kan sløyfes)
    Poteter
    350 g
    Olje
    1 ts
    Gul løk
    1 stk
    Squash
    1 stk
    Gul paprika
    1 stk
    Hvitløksfedd
    1 stk
    Tomatpuré
    2 pakke
    Basilikum og oregano
    1 pose
    Hakkede tomater
    1 boks
    Olje
    1 ts
    Vann
    3 dl
    Filetstykke av svin
    300 g
    Olje
    1 ts
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 504 kcal
    • Fett: 10 g
    • Karbohydrater: 56 g
    • Protein: 46 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha gjerne buljong, et laurbærblad og litt balsamicoeddik i ratatouillen, for mer smak. Juster bitterheten i sausen med litt sukker eller balsamicosirup. Topp retten med gressløk eller persille.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
     Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
     Skrell løken, skyll squashen og rens paprikaen. Kutt løken, squashen og paprikaen i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i de hakkede tomatene, skyll ut boksen med 3 dl vann, og ha vannet i gryten. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips). 
     Skjær kjøttet i 2–3 cm tykke skiver. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering. 
    God middag! 
    125 g Potet: 150 g Ratatouille: 160 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
    God middag!