Roede
Laktosefri
Glutenfri
Filetstykke av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter
4.03 (463)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til filetstykke av svin.
Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til filetstykke av svin.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- vann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Olje
1 ts
Gul løk
1 stk
Squash
1 stk
Gul paprika
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
2 pakke
Basilikum og oregano
1 pose
Hakkede tomater
1 boks
Olje
1 ts
Vann
3 dl
Filetstykke av svin
300 g
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 504 kcal
- Fett: 10 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne buljong, et laurbærblad og litt balsamicoeddik i ratatouillen, for mer smak. Juster bitterheten i sausen med litt sukker eller balsamicosirup. Topp retten med gressløk eller persille.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell løken, skyll squashen og rens paprikaen. Kutt løken, squashen og paprikaen i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i et par minutter, til de er gylne. Tilsett tomatpuréen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i de hakkede tomatene, skyll ut boksen med 3 dl vann, og ha vannet i gryten. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips).
Skjær kjøttet i 2–3 cm tykke skiver. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
God middag!
125 g Potet: 150 g Ratatouille: 160 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!