Pannestekt torskefilet med ovnsgrillede grønnsaker og syrlig sjy
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt torskefilet med ovnsgrillede grønnsaker og syrlig sjy

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
En vårlig og sunn rett som bugner av grønnsaker og friske smaker.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • smør
  • salt
  • pepper
Kryddermiks med sennep og dill
½ pakke
(Sennep)
Torskefilet
165 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Olje
1 ss
Smør
1 ss
(Melk)
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Squash
½–1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Chiliflak
¼ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 553 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 42 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake torsken sammen med grønnsakene de siste 10 minuttene for å spare oppvask. Ha urteoljen over torsken og grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Bland sammen 1 ss olje og kryddermiksen i en skål. Vend fisken i urteoljen, og la den ligge i minimum 5 minutter.
Del potetene i to. Kutt squashen i skiver på 1 centimeter. Rens og kutt paprikaen i fire. Ha potetene og grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Dryss over ønsket mengde av chiliflakene. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter. Sett på grillfunksjonen de siste 2 minuttene av steketiden. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Legg fisken på en tallerken. Tilsett 1 ss smør, saft fra sitronen og ½ pose soyasaus i pannen, og stek sjyen i 1–2 minutter. 
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten. 
Du kan tilberede hele squashen og paprikaen, og spare restene til en god lunsjsalat dagen etter, eller du kan ha dem i en omelett til frokost. Hvis været tillater det kan du pakke inn fisken og grønnsakene med litt smør og soyasaus i aluminiumsfolie og grille pakken i omtrent 10 minutter. 
God middag!