Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt torskefilet med ovnsgrillede grønnsaker og syrlig sjy
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
En vårlig og sunn rett som bugner av grønnsaker og friske smaker.
En vårlig og sunn rett som bugner av grønnsaker og friske smaker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- smør
- salt
- pepper
Kryddermiks med sennep og dill
½ pakke
Torskefilet
165 g
Sitron
½ stk
Glutenfri soyasaus
½ pose
Olje
1 ss
Smør
1 ss
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Squash
½–1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Chiliflak
¼ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 553 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 42 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ovnsbake torsken sammen med grønnsakene de siste 10 minuttene for å spare oppvask. Ha urteoljen over torsken og grønnsakene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Bland sammen 1 ss olje og kryddermiksen i en skål. Vend fisken i urteoljen, og la den ligge i minimum 5 minutter.
Del potetene i to. Kutt squashen i skiver på 1 centimeter. Rens og kutt paprikaen i fire. Ha potetene og grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Dryss over ønsket mengde av chiliflakene. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter. Sett på grillfunksjonen de siste 2 minuttene av steketiden.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Legg fisken på en tallerken. Tilsett 1 ss smør, saft fra sitronen og ½ pose soyasaus i pannen, og stek sjyen i 1–2 minutter.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
Du kan tilberede hele squashen og paprikaen, og spare restene til en god lunsjsalat dagen etter, eller du kan ha dem i en omelett til frokost. Hvis været tillater det kan du pakke inn fisken og grønnsakene med litt smør og soyasaus i aluminiumsfolie og grille pakken i omtrent 10 minutter.
God middag!