Flesk og duppe med persillestekte grønnsaker og kokt potet
Glutenfri

Flesk og duppe med persillestekte grønnsaker og kokt potet

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Sprøstekte skiver av grillbacon med hvit saus er enkel og velsmakende husmannskost.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Bakepotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Kålrot i staver
125 g
Bladpersille
½ bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Grillbacon
150–200 g
Bechamelsaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Bladpersille
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 852 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 84 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok kålroten og gulroten i lettsaltet vann i omtrent 8 minutter, eller til grønnsakene er møre. Hell av vannet og knus grønnsakene med en visp. Rør inn litt smør og smak til med salt og pepper.

Del kokepoteten i 6 biter, og kok potetbitene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell gulroten og kutt den i staver. Skyll, rist av vannet og finhakk all persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek gulroten og kålroten i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er møre. Tilsett ½ ss smør og halvparten av persillen. Smak til med salt og pepper. Legg grønnsakene over på et fat. 
 Varm opp stekepannen på nytt til høy varme, og tilsett litt olje om nødvendig. Stek grillbaconet i 1–2 minutter på hver side.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Rør inn resten av persillen. 
God fornøyelse!
Dette er mye mat, og alle restene egner seg til lunsj eller middag dagen etter. 
God middag!