Roede
Laktosefri
Glutenfri
Bacalao med torskefilet, oliven og persille
4.13 (350)
Under 45 min
10 Ingredienser
I denne bacalaoen har vi byttet ut klippfisken med saftig torsk. I tillegg får du søt tomatsaus, poteter og salte oliven. Nyt en portugisisk klassiker.
I denne bacalaoen har vi byttet ut klippfisken med saftig torsk. I tillegg får du søt tomatsaus, poteter og salte oliven. Nyt en portugisisk klassiker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- vann
- sukker
- olivenolje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Rød chili
½ stk
Tomatpuré
2 pakke
Moste tomater
350 ml
Kalamataoliven
1 glass
Olje
1 ts
Vann
2 dl
Sukker
½ ts
Torskefilet
325 g
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 517 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek fisken i en stekepanne med litt olje i 3–4 minutter på hver side for å spare tid. Server gjerne grovt brød til retten.
Kutt potetene i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt chilien skiver.
Kok opp en kjele med vann. Kok potetskivene i omtrent 10 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe litt av seg i kjelen.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen, hvitløken og chilien i 4–5 minutter, til løken er blank. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i de moste tomatene, 2 dl vann og olivenene. La sausen småkoke i 15–20 minutter. Juster gjerne tykkelsen på bacalaosausen med mer vann hvis du synes den er for tykk. Rør inn de kokte potetene, og smak til med ½ ts sukker, salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre med salt og pepper. Trykk fiskestykkene litt ned i sausen, og la fisken trekke under lokk i omtrent 10–12 minutter.
Skyll og tørk persillen. Finhakk persillen, og ha den og 1 ss olivenolje over retten ved servering.
125 g Bacalaosaus, grønnsaker og poteter: 350 g Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!