Roede
Fiskegrateng og råkostsalat med appelsin og granateple
3.97 (346)
Under 30 min
7 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Med hjemmelaget råkostsalat til, er dette en klassiker med Roedevri.
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Med hjemmelaget råkostsalat til, er dette en klassiker med Roedevri.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- olje
- salt
- pepper
Fiskegrateng
650 g
Panering
½ pakke
Gulrøtter
200 g
Grønt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Granateple
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 626 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fordel litt margarin på toppen av gratengen før du steker den i ovnen. Kokte poteter passer også godt til denne retten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Fordel fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen. Stek gratengen i ovnen i 25–30 minutter.
Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene og eplet på den grove siden av et rivjern. Kutt bort appelsinskallet, og del appelsinen i båter eller terninger. Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt det forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Bland sammen gulrøttene, eplet, appelsinen og granateplet i en serveringsskål. Klem over saften fra appelsinskallet og sitronen. Vend inn 1 ts sukker, litt salt og pepper.
God middag!
300 g Råkostsalat: 160 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!