Fiskegrateng og råkostsalat med appelsin og granateple
Roede

Fiskegrateng og råkostsalat med appelsin og granateple

3.97 (346)
Under 30 min
7 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Med hjemmelaget råkostsalat til, er dette en klassiker med Roedevri.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Fiskegrateng
650 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panering
½ pakke
Gulrøtter
200 g
Grønt eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Granateple
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 626 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fordel litt margarin på toppen av gratengen før du steker den i ovnen. Kokte poteter passer også godt til denne retten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Fordel fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen. Stek gratengen i ovnen i 25–30 minutter.
 Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene og eplet på den grove siden av et rivjern. Kutt bort appelsinskallet, og del appelsinen i båter eller terninger. Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt det forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Bland sammen gulrøttene, eplet, appelsinen og granateplet i en serveringsskål. Klem over saften fra appelsinskallet og sitronen. Vend inn 1 ts sukker, litt salt og pepper.
God middag!
300 g Råkostsalat: 160 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!