Salsicciaboller med tomatsalat, syltet rødløk og tzatziki

Salsicciaboller med tomatsalat

syltet rødløk og tzatziki
4.12 (1060)
Under 30 min
9 Ingredienser
Disse italienske kjøttbollene, krydret med fennikel, muskat og koriander, faller i smak hos de fleste. Helt fantastiske å dyppe i en frisk tzatziki.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
6 ss
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Agurk
½–1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Salsicciadeig
300 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 643 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 61 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spiser du ikke all løken, kan du ha den på et tett glass og sette den i kjøleskapet. Syltet løk holder seg fint i kjøleskapet i minst et par uker.

Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 6 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
 Riv agurken på den grove siden av et rivjern, og klem ut vannet. Bland sammen agurken, yoghurten og persilladen i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
 Kna salsicciadeigen godt sammen, og rull deigen til kjøttboller. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 
 Skyll ruccolaen, og kutt tomaten i skiver. Fordel ruccolaen og tomaten på et serveringsfat. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Med ønske om et godt måltid!
God middag!