Jamaikansk jerk chicken med fullkornsris og agurk- og mangochutneysalat
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Jamaikansk jerk chicken

med fullkornsris og agurk- og mangochutneysalat
3.96 (429)
Under 40 min
11 Ingredienser
En jamaikanskinspirert kyllingrett marinert i ingefær og mye godt krydder. Denne retten er proppfull av smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Sukker
    • vann
    • salt
    Fullkornsris
    135 g
    Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
    ½–1 pakke
    Urtemiks
    1 pakke
    Garam masala
    1 pakke
    Lime
    ½ stk
    Kyllingbryst
    300 g
    Sukker
    ½ ts
    Vann
    ½ dl
    Rødløk
    ½ stk
    Agurk
    1 stk
    Tomat
    1 stk
    Mangochutney
    1 glass
    Lime
    ½ stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: 638 kcal
    • Fett: 14 g
    • Karbohydrater: 84 g
    • Protein: 44 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Mariner gjerne kyllingen over natten for enda mer smak. Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
    Tilbered risen som anvist på pakken.
     Bland sammen ønsket mengde av ingefærblandingen, urtemiksen, garam masala-krydderet, saften fra halve limen og ½ ts sukker i en skål (se tips).
     Skjær kyllingen i to på langs. Legg kyllingen i en ildfast form, og bruk hendene til å fordele jerk chicken-marinaden på kyllingen. Krydre kyllingen med litt salt. Ha ½ dl vann i formen. Stek kyllingen midt i ovnen i 15–20 minutter.
     Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Bland grønnsakene med mangochutneyen i en salatbolle, og smak til med saft fra limen.
     Kutt resten av limen i båter. Server sjyen fra den ildfaste formen og resten av limebåtene til retten.
    125 g Ris: 100 g Salat: 160 g Energiinnhold: ca.440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
    God middag!