Roede
Laktosefri
Glutenfri
Jamaikansk jerk chicken
med fullkornsris og agurk- og mangochutneysalat3.96 (429)
Under 40 min
11 Ingredienser
En jamaikanskinspirert kyllingrett marinert i ingefær og mye godt krydder. Denne retten er proppfull av smak.
En jamaikanskinspirert kyllingrett marinert i ingefær og mye godt krydder. Denne retten er proppfull av smak.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- salt
Fullkornsris
135 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Lime
½ stk
Kyllingbryst
300 g
Sukker
½ ts
Vann
½ dl
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Mangochutney
1 glass
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 638 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner gjerne kyllingen over natten for enda mer smak. Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland sammen ønsket mengde av ingefærblandingen, urtemiksen, garam masala-krydderet, saften fra halve limen og ½ ts sukker i en skål (se tips).
Skjær kyllingen i to på langs. Legg kyllingen i en ildfast form, og bruk hendene til å fordele jerk chicken-marinaden på kyllingen. Krydre kyllingen med litt salt. Ha ½ dl vann i formen. Stek kyllingen midt i ovnen i 15–20 minutter.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Bland grønnsakene med mangochutneyen i en salatbolle, og smak til med saft fra limen.
Kutt resten av limen i båter. Server sjyen fra den ildfaste formen og resten av limebåtene til retten.
125 g Ris: 100 g Salat: 160 g Energiinnhold: ca.440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!