Tomatgryte med appelsin og kikerter, med urtebakte småpoteter og aioli
Vegetar

Tomatgryte med appelsin og kikerter, med urtebakte småpoteter og aioli

4.04 (161)
Under 30 min
16 Ingredienser
En tomatisert gryte med masse grønnsaker og sprø ovnsbakte poteter er varmende vintermat for hele familien. Kos deg med å dyppe potetene i aiolien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Urtemiks
1 pakke
Bladpersille
½ bunt
Appelsin
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Purre
½ stk
Kikerter
1 pakke
Tomatpuré
½–1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Chiliflak
¼ pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Matfløte
½ pakke
(Melk, Laktose)
Vann
1½ dl
Bladpersille
½ bunt
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 587 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kutt potetene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter. Krydre potetene med ønsket mengde av urtemiksen når de ferdig stekte. 
 Skyll og finhakk persillen. Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på den fine siden av et rivjern. Skrell og kutt løken og gulrøttene i terninger. Kutt purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene og purren i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen, kryddermiksen og ¼ pakke chiliflak, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i 1½ dl vann, kikertene, grønnsaksbuljongen, de hakkede tomatene og litt av persillen. La gryten småkoke i 15–20 minutter. Tilsett fløten mot slutten av koketiden. Smak til med saften fra appelsinen, eventuelt mer av chiliflakene, salt og pepper. 
 Topp tomatgryten med mer av chiliflakene, det revne appelsinskallet og resten av persillen. Server aiolien til retten.
God middag!