Laktosefri
Glutenfri
Sweet and sour med svinekjøtt, sesamstekt brokkoli og jasminris
4.23 (1480)
Under 30 min
13 Ingredienser
Sweet and sour er en klassiker på alle kinarestauranter. Vi har gjort det enkelt å gjenskape denne klassikeren, slik at du raskt kan nyte gode asiatiske smaker i hverdagen.
Sweet and sour er en klassiker på alle kinarestauranter. Vi har gjort det enkelt å gjenskape denne klassikeren, slik at du raskt kan nyte gode asiatiske smaker i hverdagen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- smør
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Tomatpuré
½ pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
4 dl
Sukker
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Svinekam
300 g
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 855 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 113 g
- Protein: 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek brokkolibukettene og hvitløken sammen med de andre grønnsakene, og dryss sesamfrøene over retten ved servering.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha tomatpuréen, chilisausen, hønsebuljongen og 4 dl vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett 3 ss sukker, soyasausen og 2 ss eddik. Bland ut maisstivelsen med 3 ss vann i en skål, og rør jevningen inn i sausen mens den koker. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sukker og eddik.
Skjær kjøttet i strimler. Skrell rødløken og gulroten. Kutt rødløken i tynne båter. Kutt gulroten i to på langs og deretter i skiver på skrå. Skyll, rens og kutt paprikaen i store terninger.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Ha kjøttet over i sweet and sour-sausen. Stek rødløken, gulroten og paprikaen i 2–3 minutter, og ha grønnsakene over i sausen. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Ha i hvitløken, sesamfrøene og 1 ss smør, og stek det hele i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!