20-30
Roede
Karbonader med grønnsaker og potetmos, brokkoli og løksjy
Ferdiglagde karbonader med grønnsaker og potetmos gjør denne retten til en rask, enkel og god middag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- margarin
- hvetemel
- soyasaus
- vann
- salt
- pepper
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
300–500 g
Karbonader
Karbonader med grønnsaker
360 g
Kokte grønnsaker
Kålrot
300 g
Brokkoli
½–1 stk
Løksjy med soyasaus
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
½ pakke
Margarin (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Vann
4 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 733 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Erstatt hvetemelet med maisstivelse og glutenfri soyasaus, for en glutenfri saus. Smak til sausen med for eksempel nykvernet svart pepper, sennep eller urter.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg pakken med potetmos i det kokende vannet, og la den småkoke i 10–15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål før servering.
- Karbonader: Fordel karbonadene i en ildfast form. Stek karbonadene i ovnen i omtrent 10 minutter, til de er gjennomvarme.
- Kokte grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt kålroten i terninger. Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken, og kutt den i biter. Kok kålroten i 3 minutter. Tilsett brokkolien, og kok det hele i 4–5 minutter til. Sil vannet av de ferdigkokte grønnsakene.
- Løksjy med soyasaus: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss margarin. Stek løken i et par minutter, til den er litt gyllen. Bland inn 1 ss hvetemel, oksebuljongen, 1 ss soyasaus og 4 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i minst 5 minutter. Smak til med pepper og soyasaus (se tips).
- God middag!
- Karbonader: 125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus med løk: 2 ss Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).