Vegetar
Søtpotetsuppe med panert blomkål
nanbrød og korianderNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En fyldig og smakfull søtpotetsuppe med smak av ingefær og kokos, med sprø blomkål og gulrot. Dypp de varme nanbrødene i suppen.
En fyldig og smakfull søtpotetsuppe med smak av ingefær og kokos, med sprø blomkål og gulrot. Dypp de varme nanbrødene i suppen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- egg
- hvetemel
- pepper
- salt
Blomkål
½–1 stk
Egg
2 stk
Panering
75 g
Hvetemel
2 ss
Gulrot
1 stk
Sitron
½ stk
Grønne linser
1 pakke
Søtpotetsuppe
700 g
Koriander
1 bunt
Nanbrød
2 stk
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1039 kcal
- Fett:
- 33 g
- Karbohydrater:
- 154 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt blomkålen i små buketter. Visp sammen eggene i en skål, og ha paneringen og 2 ss hvetemel i hver sin skål. Dypp blomkålbukettene først i hvetemel, deretter i eggene og til slutt i paneringen. Legg blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter.
Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Kutt sitronen i båter. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Ha søtpotetsuppen og gulrotskivene i en kjele, og kok opp på middels høy varme. Sett ned varmen til lav varme, og la det hele småkoke i 5–6 minutter. Tilsett linsene når det gjenstår 3 minutter av koketiden, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Varm nanbrødene i ovnen i 3–4 minutter, og del dem i to etter steking. Skyll, rist av vannet og finhakk korianderen. Kutt resten av sitronen i båter.
Topp suppen med den panerte blomkålen og korianderen ved servering. Server nanbrødene og sitronbåtene til retten.
God middag!