Søtpotetsuppe med panert blomkål, nanbrød og koriander
Vegetar

Søtpotetsuppe med panert blomkål, nanbrød og koriander

4.03 (73)
Under 30 min
9 Ingredienser
En fyldig og smakfull søtpotetsuppe med smak av ingefær og kokos, med sprø blomkål og gulrot. Dypp de varme nanbrødene i suppen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Blomkål
½–1 stk
Egg
2 stk
Panering
75 g
Hvetemel
2 ss
(Egg, Hvete)
Gulrot
1 stk
Sitron
½ stk
Grønne linser
1 pakke
Søtpotetsuppe
700 g
(Melk, Laktose)
Koriander
1 bunt
Nanbrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1039 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 154 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til suppen med ingefær, spisskummen eller kanel for en mer spennende smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kutt blomkålen i små buketter. Visp sammen eggene i en skål, og ha paneringen og 2 ss hvetemel i hver sin skål. Dypp blomkålbukettene først i hvetemel, deretter i eggene og til slutt i paneringen. Legg blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 10–12 minutter. 
Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Kutt sitronen i båter. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Ha søtpotetsuppen og gulrotskivene i en kjele, og kok opp på middels høy varme. Sett ned varmen til lav varme, og la det hele småkoke i 5–6 minutter. Tilsett linsene når det gjenstår 3 minutter av koketiden, og smak til med salt, pepper og saft fra sitronen.
Varm nanbrødene i ovnen i 3–4 minutter, og del dem i to etter steking. Skyll, rist av vannet og finhakk korianderen. Kutt resten av sitronen i båter. 
 Topp suppen med den panerte blomkålen og korianderen ved servering. Server nanbrødene og sitronbåtene til retten.
God middag!