Kyllingkaker i brun saus med rustikk potetmos, brokkoli og rørte tyttebær
20-30
Glutenfri

Kyllingkaker i brun saus med rustikk potetmos, brokkoli og rørte tyttebær

Her får du kjøttkaker av kyllingkjøttdeig, et saftig og smakfullt alternativ. Perfekt med tradisjonelt tilbehør.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Potetmos

rustikk potetmos med timian
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g

Ovnsbakte grønnsaker

brokkoli
Brokkoli
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk

Kyllingkaker i brun saus

kyllingkaker
Kyllingkaker
300 g
brun saus
Brun saus (Melk, Laktose)
1 pakke

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 787 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan kokes i 3–4 minutter i lettsaltet vann hvis du heller vil det. Du kan også varme opp sausen og kyllingkakene hver for seg.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål ved servering, og smak til med salt og pepper.
  3. Ovnsbakte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt løken i båter. Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
  4. Kyllingkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i et par minutter på begge sider. Hell over den brune sausen, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. 
  5. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.