Kyllingkaker i brun saus med rustikk potetmos, brokkoli og rørte tyttebær
Glutenfri

Kyllingkaker i brun saus med rustikk potetmos, brokkoli og rørte tyttebær

4.22 (428)
Under 30 min
7 Ingredienser
Her får du kjøttkaker av kyllingkjøttdeig, et saftig og smakfullt alternativ. Perfekt med tradisjonelt tilbehør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Rødbete
1 stk
Kyllingkaker
300 g
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 787 kcal
  • Fett: 42 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan kokes i 3–4 minutter i lettsaltet vann hvis du heller vil det. Du kan også varme opp sausen og kyllingkakene hver for seg.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål ved servering, og smak til med salt og pepper.
 Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt løken i båter. Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i et par minutter på begge sider. Hell over den brune sausen, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. 
 Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!