20-30
Glutenfri
Kyllingkaker i brun saus med rustikk potetmos, brokkoli og rørte tyttebær
Her får du kjøttkaker av kyllingkjøttdeig, et saftig og smakfullt alternativ. Perfekt med tradisjonelt tilbehør.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Potetmos
Rustikk potetmos med timian (Melk, Laktose)
500 g
Ovnsbakte grønnsaker
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Rødbete
1 stk
Kyllingkaker i brun saus
Kyllingkaker
300 g
Brun saus (Melk, Laktose)
1 pakke
Tilbehør
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 787 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes i 3–4 minutter i lettsaltet vann hvis du heller vil det. Du kan også varme opp sausen og kyllingkakene hver for seg.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha potetmosen over i en serveringsskål ved servering, og smak til med salt og pepper.
- Ovnsbakte grønnsaker: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt løken i båter. Skrell og kutt rødbeten i små terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
- Kyllingkaker i brun saus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i et par minutter på begge sider. Hell over den brune sausen, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter.
- Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.