Roede
Hot kyllingsuppe med grønnsaker og ovnsbakte bagetter
4.04 (289)
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne kyllingensuppen er fylt med møre gulrøtter, eple og smaker som chili og garam masala. Topp den med mild yoghurt, og du har en fantastisk middag.
Denne kyllingensuppen er fylt med møre gulrøtter, eple og smaker som chili og garam masala. Topp den med mild yoghurt, og du har en fantastisk middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- vann
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
200 g
Purre
1 stk
Eple
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Margarin
1 ss
Vann
5–7 dl
Sukker
½ ts
Olje
1 ts
Grove bagetter
½ pakke
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 632 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også kjøre suppen fin med en stavmikser før du tilsetter kyllingen. Tilsett gjerne litt lett matfløte eller lett crème fraîche for en mer kremet suppe.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell gulrøttene. Kutt purren i to, og skyll den nøye for jord. Kutt gulrøttene og eplet i terninger, og purren i skiver. Finhakk chilien.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og tilsett 1 ss margarin. Stek gulrøttene, eplet, purren, chilien og garam masala-krydderet i omtrent 4 minutter, til grønnsakene er blanke. Tilsett de hakkede tomatene, 5 dl vann og hønsebuljongen. Gi det hele et oppkok, og la suppen småkoke i omtrent 15 minutter. Juster konsistensen med litt mer vann hvis den blir for tykk (se tips). Smak til suppen med mer av garam masala-krydderet, ½ ts sukker, salt og pepper.
Del kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, og krydre den med salt og pepper. Tilsett kyllingbitene i suppen før servering.
Fukt bagettene, og stek dem i ovnen i omtrent 10 minutter. Server bagettene og yoghurten til suppen.
450 g Brød: 50 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 390 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!