Glutenfri
Souvlaki med pommes frites, blandet salat med tomat, og tzatziki
4.01 (138)
Under 30 min
12 Ingredienser
Souvlaki er populær gresk hurtigmat der marinert kjøtt grilles, og spises rett fra spydet.
Souvlaki er populær gresk hurtigmat der marinert kjøtt grilles, og spises rett fra spydet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- eplesider- eller hvitvinseddik
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitron
½ stk
Oregano
1 pakke
Grillspyd
4 stk
Olivenolje
1 ss
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt
150 g
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 574 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis været tillater, kan du gjerne grille souvlaki-spydene og tomatene ute på grillen over direkte varme.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Legg grillspydene i varmt vann.
Kutt potetene i strimler. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pommes fritesen i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend pommes fritesen en gang under steketiden.
Skrell og finhakk hvitløken. Kutt kjøttet i terninger på omtrent 2 cm. Del sitronen i to, og press saften fra halve sitronen i en bolle. Ha i halvparten av hvitløken, oreganokrydderet, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Vend inn kjøttet, og la det hele marinere i minst 10 minutter.
Skyll og grovriv agurken på et rivjern. Ha agurken i et dørslag, og krydre med litt salt. Press ut så mye væske du klarer fra agurken, og ha agurken, resten av hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med pepper.
Tre kjøttet på grillspydene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spydene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og kutt tomaten i store terninger. Ha tomaten og salaten i en serveringsbolle, og bland inn 1 ss olivenolje og ½ ss eddik. Krydre med litt salt og pepper. Kutt resten av sitronen i båter. og server båtene til retten.
God middag!
God middag!