Vegetarisk lasagne med chevre og ratatouille
Vegetar

Vegetarisk lasagne med chevre og ratatouille

4.32 (79)
Under 45 min
12 Ingredienser
Dette grønnsaksfyllet har masse smak. Den fyldige chevresausen med et hint av søt honning gjør lasagnen uimotståelig!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
  • balsamicoeddik
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Melk
2½ dl
(Melk, Laktose)
Chevre
100 g
(Melk, Laktose)
Honning
½ pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
1 dl
Salt
½ ts
Pepper
1 ts
Ferske lasagneplater
250 g
(Egg, Hvete)
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 783 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 102 g
  • Protein: 34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne kajennepepper i stedenfor vanlig pepper i chevresausen, for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Skrell hvitløken og rødløken. Kutt rødløken i tynne skiver. Rens paprikaen. Kutt paprikaen og squashen i 1 cm store biter. Ha løken, paprikaen og squashen over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Finriv hvitløken over grønnsakene. Stek grønnsakene øverst i ovnen i 15 minutter.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og smelt 1 ss smør. Visp inn 1 ss hvetemel, og rør inn melken og 1 dl vann, litt etter litt. Kok opp under omrøring i omtrent 2 minutter, til sausen har begynt å tykne. Ta kjelen av varmen, og ha i chevren, honningen, ½ ts salt og 1 ts pepper. Smak til mer mer salt om nødvendig. 
 Ta formen med de ovnsbakte grønnsakene ut av ovnen, og bland inn de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og urtemiksen. Stek grønnsakene øverst i ovnen i 6 minutter til.
 Smør en ildfast form med olje. Begynn og avslutt med chevresausen, og fordel ratatouillen, chevresausen og lasagneplatene lagvis i formen, helt til du er tom for saus. Stek lasagnen i ovnen i 20 minutter. 
 Skyll og tørk salaten. Ha salaten over i en skål, og topp med litt olivenolje, balsamicoeddik og salt.
God middag!