Roede
Glutenfri
Pannestekt laks med agurksalat, poteter og rømmedressing
4.24 (705)
Under 30 min
7 Ingredienser
Pannestekt laks med syrlig agurksalt, kokte poteter og krydret urtedressing er en sunn og god Roedeklassiker.
Pannestekt laks med syrlig agurksalt, kokte poteter og krydret urtedressing er en sunn og god Roedeklassiker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- eplesider-/hvitvinseddik
- margarin
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Laksefilet
270 g
Margarin
1 ss
Lettrømme
½–1 pakke
Persillade
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 617 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 39 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke laksen i stekeovnen. Ha laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen i ovnen i 10–12 minutter ved 200 grader.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver, eller riv dem på den grove siden av et rivjern. Bland sammen agurken, reddikene, 1 ts sukker, 2 ss eddik, litt salt og pepper i en skål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side.
Bland sammen lettrømmen og persilladen i en serveringsskål.
Kutt den halve sitronen i båter, og server båtene til retten.
125 g Poteter: 150 g Agurksalat: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!