Rød vegetarcurry med bønner, koriander og villrisblanding
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Rød vegetarcurry med bønner, koriander og villrisblanding

3.9 (89)
Under 30 min
14 Ingredienser
Currypasten i denne retten har litt sting. Kombinert med kokosmelk, blir dette en smaksrik saus, til en mettende og sunn vegetargryte.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • sukker
  • salt
Villrisblanding
125 g
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Pak choy
1 stk
Hvite bønner
1 boks
Maisstivelse
1 pakke
Rød currypaste
½–2 ss
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Kokosmelk
1 liten boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Olje
1 ts
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Sukker
½ ts
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Hakkede peanøtter
½ pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 703 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Currypasten har litt sting, så smak deg fram med den. Tilsett mer kokosmelk i curryen hvis du ønsker mer saus.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell rødløken, rens paprikaen, og skyll pak choyen. Kutt rødløken, paprikaen og pak choyen i strimler. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Rør ut maisstivelsen i 3 dl vann. 
 Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødløken og ønsket mengde av currypasten i omtrent 3 minutter, til den er blank (se tips). Tilsett de hvite bønnene, edamamebønnene, kokosmelken og grønnsaksbuljongen. Visp inn vannet med maisstivelsen, og kok opp. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Tilsett resten av grønnsakene, og kok i 3 minutter til. Smak til med soyasausen, mer av currypasten og ½ ts sukker.
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Del limen båter. Server korianderen, limen og peanøttene til retten.
400 g Ris: 100 g Peanøtter: 1 ts Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!