Roede
Vegetar
Marokkansk vegetargryte med hvitløksbulgur, fetaost og mynte
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
18 Ingredienser
Denne marokkanske vegetargryten, toppet med mynte og feta, er full av smak, og passer hele familien.
Denne marokkanske vegetargryten, toppet med mynte og feta, er full av smak, og passer hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- vann
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Rød chili
½ stk
Søtpotet
1 stk
Gul paprika
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Mangochutney
1 glass
Olje
1 ts
Vann
2–3 dl
Hvitløksfedd
¼ stk
Bulgur
125 g
Grønt eple
1 stk
Mynte
½–1 pakke
Fetaost
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 791 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 133 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt olivenolje og sitronsaft i toppingen for mer smak. Du kan også ha appelsin- eller klementinbåter i salaten for å gi den friskhet og sødme.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Rens og finhakk chilien. Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Rens og kutt paprikaen i biter. Skyll linsene og kikertene i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels varme høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 3 minutter, til de er blanke. Ha i tomatpuréen, paprikakrydderet, det tyrkiske krydderet og litt salt. Stek videre, under omrøring i omtrent 3 minutter. Tilsett de moste tomatene, grønnsaksbuljongen og mangochutneyen. Skyll ut tomatflasken med 2 dl vann, og hell det i gryten. Kok opp, og la gryten småkoke i 15–20 minutter, eller til søtpotetene er møre. Rør om underveis. Tilsett mer vann om konsistensen blir for tykk. Smak til med salt.
Skrell og finhakk hvitløken. Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hvitløken i kokevannet.
Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll, tørk og finhakk myntebladene. Smuldre fetaosten. Bland sammen epleterningene, mynten og fetaosten i en skål. Smak til med pepper (se tips). Spar gjerne på noen av myntebladene, og strø dem over retten ved servering.
Ta vare på middagsrestene, og spis de som en rask lunsj dagen etter.
350 g Bulgur: 100 g Topping: 2 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal.
God middag!