Pannestekt lyr med ertepuré, revet gulrot og remulade
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt lyr med ertepuré, revet gulrot og remulade

4.17 (103)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • smør
  • salt
  • pepper
Kokte timian- og hvitløkspoteter
100–200 g
(Sulfitt)
Lyrfilet
165 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Hvetemel
2 ss
Olje
½ ss
Smør
½ ss
(Melk)
Grønne erter
125 g
Gulrot
1 stk
Sitron
½ stk
Remulade
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 715 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan panere fisken om du vil. Vend fisken i hvetemel, deretter sammenvispet egg, og til slutt knuste cornflakes eller tortillachips. Stek fisken i en stekepanne med olje.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett over en liten kjele med lettsaltet vann til erter.
Ha potetene i en ildfast form, drypp over litt olje. Stek potetene i ovnen til de er gjennomvarme og gylne. Omtrent 10–12 minutter. 
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett med kjøkkenpapir. Krydre fisken med kryddermiksen, salt og pepper og vend den deretter i hvetemel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett ½ ss olje og ½ ss smør. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Skrell og riv gulroten på den grove siden av rivjernet. Smak til med sitronsaft. Kutt resten av sitronen i båter. 
Kok ertene i 2–3 minutter. Hell av vannet. Tilsett 1 ss smør, og kjør ertene sammen med en stavmikser til ønsket konsistens. Har du ikke stavmikser, kan du knuse ertene med en sleiv eller stapper. Smak til med grovkvernet pepper.
God middag!
God middag!