Laktosefri
Fish & chips med ertepuré og revet gulrot
4.07 (244)
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne klassikeren fra Storbritannia har sitt opphav som gatemat, og ble ofte servert i gårsdagens avis, toppet med eddik.
Denne klassikeren fra Storbritannia har sitt opphav som gatemat, og ble ofte servert i gårsdagens avis, toppet med eddik.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Panert torsk
360 g
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
Sitron
¼ stk
Gulrot
1 stk
Remulade
½ pakke
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1375 kcal
- Fett: 67 g
- Karbohydrater: 139 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tradisjonelt serveres fish & chips med malt- eller løkeddik. Dette er ikke så vanlig å ha hjemme på kjøkkenet i Norge, men bruk gjerne eplecidereddik eller hvitvinseddik for den tradisjonelle følelsen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til ertene.
Skyll og kutt poteten i staver på omtrent 1x1 cm. Fordel potetstavene utover et bakepapir slik at de ligger med litt mellomrom, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend om på friesene underveis i steketiden. Krydre de ferdigstekte friesene med urtemiksen.
Legg fisken på stekebrettet sammen med friesene når det gjenstår 12–15 minutter av friesenes steketid, og stek alt ferdig sammen.
Kok ertene i 2–3 minutter. Hell av vannet, tilsett 1 ss smør og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kutt halve sitronen i båter. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern, og smak til med saft fra ¼ av sitronen.
Server remuladen og resten av sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!
God middag!