Fish & chips med ertepuré og revet gulrot
Laktosefri

Fish & chips med ertepuré og revet gulrot

4.07 (244)
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne klassikeren fra Storbritannia har sitt opphav som gatemat, og ble ofte servert i gårsdagens avis, toppet med eddik.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Bakepotet
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Panert torsk
360 g
(Fisk, Hvete)
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
(Melk)
Sitron
¼ stk
Gulrot
1 stk
Remulade
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitron
¼ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1375 kcal
  • Fett: 67 g
  • Karbohydrater: 139 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tradisjonelt serveres fish & chips med malt- eller løkeddik. Dette er ikke så vanlig å ha hjemme på kjøkkenet i Norge, men bruk gjerne eplecidereddik eller hvitvinseddik for den tradisjonelle følelsen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til ertene.
 Skyll og kutt poteten i staver på omtrent 1x1 cm. Fordel potetstavene utover et bakepapir slik at de ligger med litt mellomrom, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek friesene i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend om på friesene underveis i steketiden. Krydre de ferdigstekte friesene med urtemiksen.
Legg fisken på stekebrettet sammen med friesene når det gjenstår 12–15 minutter av friesenes steketid, og stek alt ferdig sammen. 
Kok ertene i 2–3 minutter. Hell av vannet, tilsett 1 ss smør og kjør ertene til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kutt halve sitronen i båter. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern, og smak til med saft fra ¼ av sitronen. 
Server remuladen og resten av sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!
God middag!