Laktosefri
Glutenfri
Torskefilet i rød currysaus
med grønnkål og basmatiris4.18 (306)
Under 30 min
7 Ingredienser
Torsk og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen, er den perfekt en vinterkveld.
Torsk og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen, er den perfekt en vinterkveld.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Torskefilet
165 g
Rød currypaste
1 ss
Kokoskrem
1 pakke
Grønnkål
50 g
Vann
1 dl
Basmatiris
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 633 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 68 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Start med litt av currypasten, og smak deg frem. Hvis sausen skulle bli for tykk, kan du tilsette en skvett vann for å justere konsistensen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt sjalottøken i tynne båter, og gulroten i skiver. Kutt fisken i store terninger.
Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 3 minutter, til den blir blank. Tilsett 1 ss currypaste og gulrøttene, og stek videre 2 minutter. Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok opp. Ha grønnkålen i sausen, og legg fiskebitene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen. La retten småkoke under lokk i 5 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
God middag!
God middag!