Torskefilet i rød currysaus med grønnkål og basmatiris
Laktosefri
Glutenfri

Torskefilet i rød currysaus

med grønnkål og basmatiris
4.18 (306)
Under 30 min
7 Ingredienser
Torsk og rød curry er en nydelig kombinasjon. Denne retten er både sunn og mettende, og med et lite sting fra curryen, er den perfekt en vinterkveld.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Torskefilet
165 g
(Fisk)
Rød currypaste
1 ss
Kokoskrem
1 pakke
Grønnkål
50 g
Vann
1 dl
Basmatiris
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 633 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Start med litt av currypasten, og smak deg frem. Hvis sausen skulle bli for tykk, kan du tilsette en skvett vann for å justere konsistensen.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt sjalottøken i tynne båter, og gulroten i skiver. Kutt fisken i store terninger.
 Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 3 minutter, til den blir blank. Tilsett 1 ss currypaste og gulrøttene, og stek videre 2 minutter. Ha i kokoskremen og 1 dl vann, og kok opp. Ha grønnkålen i sausen, og legg fiskebitene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen. La retten småkoke under lokk i 5 minutter. Krydre med litt salt og pepper. 
God middag!
God middag!