Klassisk hamburger med grønn salat, syltet rødløk og chilimajones

Klassisk hamburger med grønn salat, syltet rødløk og chilimajones

3.97 (242)
Under 20 min
7 Ingredienser
Hva slår vel en god og saftig hamburger, med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • olje
  • pepper
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
Kjøttdeig
150 g
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Burgerbrød
1–2 stk
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Salt
¼ ts
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Chilimajones
¼ pakke
(Egg, Sennep)
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 984 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 103 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Oppbevar restene fra den syltede rødløken i en lufttett beholder i kjøleskapet. Den holder seg god i omtrent 2 uker og smaker godt til det meste.

 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.   
Elt kjøttdeigen lett sammen med det meksikanske grillkrydderet, ¼ ts salt og litt pepper. Form deigen til  en stor eller to mindre burgere. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side. Ta burgerne ut av stekepannen og tørk pannen med litt kjøkkenpapir. 
Skyll tomaten og salaten. Kutt tomaten i skiver. 
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme. Stek hamburgerbrødene i tørr stekepanne med snittflaten ned i omtrent 1 minutt.  
Sett sammen burgeren slik du liker den, og server chilimajonesen til. 
God middag!