Klassisk hamburger med grønn salat, syltet rødløk og chilimajones
3.97 (242)
Under 20 min
7 Ingredienser
Hva slår vel en god og saftig hamburger, med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.
Hva slår vel en god og saftig hamburger, med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- olje
- pepper
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
Kjøttdeig
150 g
Mexican BBQ
1 pakke
Burgerbrød
1–2 stk
Salt
¼ ts
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Chilimajones
¼ pakke
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 984 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 103 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Oppbevar restene fra den syltede rødløken i en lufttett beholder i kjøleskapet. Den holder seg god i omtrent 2 uker og smaker godt til det meste.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Elt kjøttdeigen lett sammen med det meksikanske grillkrydderet, ¼ ts salt og litt pepper. Form deigen til en stor eller to mindre burgere. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side. Ta burgerne ut av stekepannen og tørk pannen med litt kjøkkenpapir.
Skyll tomaten og salaten. Kutt tomaten i skiver.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme. Stek hamburgerbrødene i tørr stekepanne med snittflaten ned i omtrent 1 minutt.
Sett sammen burgeren slik du liker den, og server chilimajonesen til.
God middag!