Glutenfri
Laktosefri
Kylling i rød curry med kokosmelk og lime
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Denne enkle, men smakfulle middagen er en deilig thailandsk klassiker. Smaker av kokosmelk og sitrongress gjør retten helt uimotståelig.
Denne enkle, men smakfulle middagen er en deilig thailandsk klassiker. Smaker av kokosmelk og sitrongress gjør retten helt uimotståelig.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Skivet kyllingfilet
200 g
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Rød paprika
1 stk
Rød currypaste
½–1 ss
Kokosmelk
165 ml
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 849 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 72 g
- Protein: 64 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt finhakket chili i curryen for mer futt.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær kyllingen i grove biter. Varm opp en wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter, til den er gyllen, og legg den over på en tallerken.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Rens og kutt paprikaen terninger. Stek grønnsakene raskt i samme panne som du stekte kyllingen. Ha i kyllingen, ½–1 ss av currypasten og kokosmelken. La kyllingcurryen småkoke i 2–3 minutter. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
God middag!
God middag!