Krydret kyllingbryst med spanske poteter og frisk eplesalat
Laktosefri
Glutenfri

Krydret kyllingbryst med spanske poteter og frisk eplesalat

4.19 (350)
Under 30 min
8 Ingredienser
Vi har tatt de spanske potetene, patatas bravas, med til Norge. Deilige urtestekte poteter toppet med salsa og aioli.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatsalsa
50 g
Aioli
⅓–½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Kyllingbryst
250 g
Urtemiks
½–1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Eple
½–1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 903 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mål kjernetemperaturen der kyllingbrystet er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del poteten i terninger, og legg terningene i en ildfast form. Skrell og knus hvitløken med flatsiden av kniven. Ha hvitløken i formen med poteten, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek poteten i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til den er gjennomstekt. Topp poteten med salsaen og aiolien før servering. 
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Krydre kyllingen med urtemiksen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Kutt eplet i små terninger. Bland sammen den strimlede kålsalaten og eplet i en serveringsskål. Drypp over litt olivenolje og valgfri eddik. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!