Laktosefri
Glutenfri
Krydret kyllingbryst med spanske poteter og frisk eplesalat
4.19 (350)
Under 30 min
8 Ingredienser
Vi har tatt de spanske potetene, patatas bravas, med til Norge. Deilige urtestekte poteter toppet med salsa og aioli.
Vi har tatt de spanske potetene, patatas bravas, med til Norge. Deilige urtestekte poteter toppet med salsa og aioli.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatsalsa
50 g
Aioli
⅓–½ pakke
Kyllingbryst
250 g
Urtemiks
½–1 pakke
Smør
½ ss
Eple
½–1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 903 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 62 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mål kjernetemperaturen der kyllingbrystet er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter, før du skjærer den i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del poteten i terninger, og legg terningene i en ildfast form. Skrell og knus hvitløken med flatsiden av kniven. Ha hvitløken i formen med poteten, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek poteten i ovnen i omtrent 15–20 minutter, til den er gjennomstekt. Topp poteten med salsaen og aiolien før servering.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt ½ ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Krydre kyllingen med urtemiksen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Kutt eplet i små terninger. Bland sammen den strimlede kålsalaten og eplet i en serveringsskål. Drypp over litt olivenolje og valgfri eddik. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!