Laktosefri
Thaiwok med kyllingkjøttdeig
og soya- og ingefærsaus4.14 (387)
Under 30 min
10 Ingredienser
En enkel hverdagswok med milde smaker. Den saftige kyllingkjøttdeigen tilfører mye god smak til woken.
En enkel hverdagswok med milde smaker. Den saftige kyllingkjøttdeigen tilfører mye god smak til woken.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- olje
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Lime
½ stk
Kyllingkjøttdeig
150 g
Soya- og ingefærsaus
½ pakke
Sukker
1 ts
Eggenudler
70 g
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 905 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 91 g
- Protein: 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Liker du maten litt sterkere, kan du gjerne ha litt finhakket chili i woken.
Skrell og kutt rødløken og gulrøttene i skiver. Skyll og kutt pak choyen i strimler, og del limen i to.
Varm opp en stor steke- eller wokpanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Del den opp i mindre biter med stekespaden. Krydre kjøttdeigen med litt salt, og stek den i 2–3 minutter til. Legg det over på en tallerken. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek rødløken og gulrøttene i omtrent 3 minutter, til løken er gyllen. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen, og tilsett pak choyen og soya- og ingefærsausen. Kok opp, og smak til med saft fra limen og 1 ts sukker.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Del resten av limen i båter. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Server limen, korianderen og peanøttene til retten.
Hvis du får rester, så pass på å avkjøl maten raskt slik at du kan spise den til lunsj dagen etter.
God middag!