Kyllingfrikassé med rotgrønnsaker og Røros-flatbrød

Kyllingfrikassé med rotgrønnsaker og Røros-flatbrød

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Mørt kyllingkjøtt og deilige rotgrønnsaker i en kremet saus. En velsmakende og mild rett som vekker barndomsminnene hos mange.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
1 stk
Kålrot
150 g
Gulrot
1 stk
Delt kyllingfilet
180 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
4 dl
Dill
½ bunt
Røros-flatbrød
1 pakke
(Hvete, Rug, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 937 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 102 g
  • Protein: 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt god sennep hvis du har det.

 Skrell og kutt poteten, pastinakken, kålroten og gulroten i store terninger. Skjær kyllingen i store terninger. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Ha grønnsakene i kjelen sammen med hønsebuljongen, kryddermiksen og 4 dl vann. La det småkoke under lokk i omtrent 20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Ha i crème fraîchen, og kok opp. Smak til med salt og pepper. 
Skyll og grovhakk dillen. Dryss dillen over kyllingfrikasséen. Ha flatbrødet til retten.
 Har du mat igjen, kan restene fint fryses og varmes opp ved en senere anledning. Pass på at du lar gryten koke lenge nok, så alt blir gjennomvarmt. Dette tar omtrent 10 minutter fra tint tilstand. 
God middag!