Enkel bacalao med lettsaltet torsk og paprika
Laktosefri
Glutenfri

Enkel bacalao med lettsaltet torsk og paprika

4.06 (175)
Under 30 min
7 Ingredienser
Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk står for en autentisk matopplevelse med middelhavsinspirerte smaker.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Sukker
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Hakkede tomater
1 boks
Chiliflak
¼ pakke
Lettsaltet torskefilet
165 g
(Fisk)
Sukker
1 ts
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 623 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Rens og kutt paprikaen i store terninger. Kutt potetene i fire.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de hakkede tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper.
Ha 1 ss olivenolje og litt grovkvernet pepper over retten ved servering.
God middag!