Laktosefri
Glutenfri
Enkel bacalao med lettsaltet torsk og paprika
4.06 (175)
Under 30 min
7 Ingredienser
Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk står for en autentisk matopplevelse med middelhavsinspirerte smaker.
Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk står for en autentisk matopplevelse med middelhavsinspirerte smaker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Sukker
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Hakkede tomater
1 boks
Chiliflak
¼ pakke
Lettsaltet torskefilet
165 g
Sukker
1 ts
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 623 kcal
- Fett: 19 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Rens og kutt paprikaen i store terninger. Kutt potetene i fire.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de hakkede tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper.
Ha 1 ss olivenolje og litt grovkvernet pepper over retten ved servering.
God middag!