Portobellosopp-tacos med avokado- og bønnekrem, marinert kålrot og syltet rødløk
20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Portobellosopp-tacos med avokado- og bønnekrem, marinert kålrot og syltet rødløk

Portebellosopp stekt i røkt paprikakrydder, limemarinert kålrot, søt og syrlig rødløk og avokadohummus med proteinrike bønner i maistoritillaer. Kan det bli bedre?

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • smør
  • aluminiumsfolie
  • salt
  • pepper
  • olje

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl

Limemarinert kålrot

kålrot
Kålrot
1 bit
lime
Lime
½ stk

Avokado- og bønnekrem

svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
avokadohummus
Avokadohummus
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Maistortillaer

maistortillaer
Maistortillaer
10 stk

Portobello

portobello
Portobello
2 stk
røkt paprikakrydder
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss

Servering

koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 612 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll og finriv limeskallet (kun det grønne), og vend det inn med kålroten, eller topp soppen med det. Man kan også lage fries av kålroten hvis dere foretrekker det: Skrell og kutt kålroten i staver, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  3. Limemarinert kålrot: Skrell og kutt kålroten i tynne strimler. Vend inn saften fra halve limen, og dryss over litt salt.
  4. Avokado- og bønnekrem: Sil og skyll bønnene. Ha bønnene og avokadohummusen over i en skål. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Rør inn halvparten av korianderen i skålen, og smak til med saften fra resten av limen, salt og pepper. 
  5. Maistortillaer: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
  6. Portobello: Børst soppen fri for jord, og kutt den i tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek soppen i 2–3 minutter på hver side. Krydre med ønsket mengde av paprikakrydderet, salt og pepper.
  7. Servering: Fyll tortillaene med avokado- og bønnekremen og soppen. Topp med kålroten og den syltede rødløken, og avslutt med et dryss av korianderen.