Pannestekt seifilet med karamellisert løk, potetmos og teriyakismør

Pannestekt seifilet

med karamellisert løk, potetmos og teriyakismør
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Teriyakisaus har sine røtter i Japan. Det er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk. Den søte løken gir god balanse til retten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Seifilet
300 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Sukker
1 ss
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
593 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
57 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
 Kok opp vann i en kjele. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm og resten av retten er klar.
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. Vend på brokkolien underveis i steketiden.
 Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og 1 ss sukker. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er karamellisert. Legg løken over på en tallerken, og skyll stekepannen.
 Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
 Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Ha potetmosen over i en serveringsskål.
God middag!