Pannestekt seifilet med karamellisert løk, potetmos og teriyakismør
3.93 (783)
Under 30 min
5 Ingredienser
Teriyakisaus har sine røtter i Japan. Det er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk. Den søte løken gir god balanse til retten.
Teriyakisaus har sine røtter i Japan. Det er en smakstilsatt soyasaus som passer perfekt til stekt fisk. Den søte løken gir god balanse til retten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Smør
- sukker
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetmos
500 g
Brokkoli
1 stk
Gul løk
1 stk
Seifilet
325 g
Smør
½ ss
Sukker
1 ss
Teriyakisaus
1 pakke
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 597 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 58 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag panert fisk i stedet: Krydre fisken med salt og pepper. Vend fisken først i hvetemel, så i et sammenvispet egg, og så i panering. Du kan bruke alt fra panering, griljermel, til knust cornflakes. Stek fisken i en stekepanne med mye smør.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. Vend på brokkolien underveis i steketiden.
Skrell og kutt løken i to, og så i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2–3 minutter. Skru ned til middels varme, og tilsett ½ ss smør og 1 ss sukker. Stek løken i omtrent 5 minutter, til den er karamellisert. Legg løken over på et fat, og skyll stekepannen.
Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Ha potetmosen over i en serveringsskål.
God middag!
God middag!