Krydret gyros i grovt pitabrød med friske grønnsaker og tzatziki

Krydret gyros i grovt pitabrød med friske grønnsaker og tzatziki

4.16 (239)
Under 20 min
10 Ingredienser
Gyros i pita er en gresk klassiker med grillet kjøtt, tzatziki og grønnsaker. Dette er sunn hurtigmat for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Grillet gyroskjøtt
250 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Mais
1 pakke
Fullkornspita
4 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 850 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 93 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan varmes i en brødrister! Da trenger du ikke å skru på ovnen.

Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft (se tips).
Grovriv halve agurken på et rivjern, og klem ut vannet. Bland sammen yoghurten, kryddermiksen og den revne agurken i en skål. Smak til med salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Krydre med det tyrkiske krydderet, salt og pepper.
Skyll hjertesalaten og kutt den i strimler. Kutt tomaten og resten av agurken i terninger. Hell laken av maisen, og ha alle grønnsakene i hver sin serveringsskål. Tilbered pitabrødene som anvist på pakken.
God middag!
God middag!