Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med bulgur og tomat- og løksalat
Laktosefri

Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus

med bulgur og tomat- og løksalat
4.35 (74)
Under 30 min
12 Ingredienser
Med denne retten kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt middelhavet. En autentisk matopplevelse.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig
300 g
Persillade
1 pakke
Panering
½ pakke
Ajvar
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomater
2 stk
Bladpersille
½ bunt
Sitron
1 stk
Salt
½ ts
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
711 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller, som ofte inneholder hvitløk og friske urter. Du kan legge dem på et stekebrett med bakepapir og steke dem i ovnen ved 220 grader i omtrent 10 minutter.

 Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg. Bland sammen de finhakkede persillestilkene, kjøttdeigen, persilladen, paneringen og litt salt til en jevn deig i en bolle. Form deigen til litt store kjøttboller, og klem dem litt flate (se tips).
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn ajvarsausen og de hakkede tomatene, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la kjøttbollene trekke i sausen i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
 Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Legg rødløken i en sil, og vend inn ½ ts salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter, og skyll den i kaldt vann. Skyll og kutt tomatene i terninger. Bland sammen rødløken, tomatene, persillebladene og 1 ss olivenolje i en serveringsskål, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
God middag!