Laktosefri
Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med bulgur og tomat- og løksalat
4.14 (772)
Under 30 min
12 Ingredienser
Med denne retten kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt middelhavet. En autentisk matopplevelse.
Med denne retten kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt middelhavet. En autentisk matopplevelse.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete
Basisvarer:
- Salt
- olivenolje
- pepper
- olje
- sukker
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Panering
½ pakke
Ajvar
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Salt
½ ts
Bulgur
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomater
2 stk
Bladpersille
½ bunt
Sitron
1 stk
Salt
½ ts
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 720 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller, som ofte inneholder hvitløk og friske urter. Du kan legge dem på et stekebrett med bakepapir og steke dem i ovnen ved 220 grader i omtrent 10 minutter.
Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg. Bland sammen de finhakkede persillestilkene, kjøttdeigen, ½ ts salt, det tyrkiske krydderet og paneringen til en jevn deig i en bolle. Form deigen til litt store kjøttboller, og klem dem litt flate (se tips).
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn ajvarsausen og de hakkede tomatene, og kok opp. Sett ned varmen til middels varme, og la kjøttbollene trekke i sausen i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha buljongen i kokevannet.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver med en kniv eller mandolin. Legg rødløken i en sil, og vend inn ½ ts salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter, og skyll den i kaldt vann. Kutt tomatene i terninger. Bland sammen rødløken, tomatene, persillebladene, 1 ss olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!