Chili con carne med sorte bønner, paprika og fullkornsris
Roede
Glutenfri

Chili con carne med sorte bønner, paprika og fullkornsris

4.1 (275)
Under 30 min
11 Ingredienser
Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornsris blir dette en både sunt og godt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • sukker
  • salt
  • pepper
Fullkornsris
135 g
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Karbonadedeig
300 g
Moste tomater
680 ml
Three spice
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Sukker
1 ts
Lime
½ stk
Lett urtedressing
40–75 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 708 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 88 g
  • Protein: 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk hvitløken, og skrell og grovriv gulroten. Skyll, rens og kutt paprikaen i biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del den i mindre biter, og krydre med kryddermiksen. Tilsett hvitløken, gulroten og paprikaen, og stek det hele i 3–4 minutter. Ha i bønnene, de moste tomatene og oksebuljongen. La chili con carnen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt, pepper og eventuelt mer av kryddermiksen. 
 Del limen i båter, og server limebåtene og urtedressingen til retten. 
500 g Ris: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!