Roede
Glutenfri
Chili con carne med sorte bønner, paprika og fullkornsris
4.1 (275)
Under 30 min
11 Ingredienser
Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornsris blir dette en både sunt og godt.
Denne aromatiske tex-mexretten med bønner og lime er en sikker vinner rundt middagsbordet. Med fullkornsris blir dette en både sunt og godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- sukker
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Karbonadedeig
300 g
Moste tomater
680 ml
Three spice
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Olje
1 ts
Sukker
1 ts
Lime
½ stk
Lett urtedressing
40–75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 708 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 88 g
- Protein: 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk hvitløken, og skrell og grovriv gulroten. Skyll, rens og kutt paprikaen i biter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadedeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del den i mindre biter, og krydre med kryddermiksen. Tilsett hvitløken, gulroten og paprikaen, og stek det hele i 3–4 minutter. Ha i bønnene, de moste tomatene og oksebuljongen. La chili con carnen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med 1 ts sukker, salt, pepper og eventuelt mer av kryddermiksen.
Del limen i båter, og server limebåtene og urtedressingen til retten.
500 g Ris: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!