Gratinert blomkål med bacon

Gratinert blomkål med bacon

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Smør
  • hvitløk
  • solsikke-/rapsolje
Bagetter
1 pakke
Smør
2–3 ss
Hvitløk
1 fedd
Bladpersille
½ pakke
Poteter
250 g
Blomkål
1 stk
Bechamelsaus
300 g
Revet gouda
1 pakke
(Laktose)
Bacon
200 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

MINI-KOKKEN: Ta av bladene på blomkålen. Del blomkålen i to og deretter i store buketter. Kok blomkålen i 2–3 minutter. Få hjelp av en voksen til å sile av vannet. Ha blomkålen i en ildfast form.

Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid slik at det blir temperert.
Sett ovnen på 200 grader varmluft og kok opp to store kjeler med lettsaltet vann. Kok potetene møre i den ene kjelen, det tar omtrent 20 minutter.
Finhakk hvitløk og persille, og bland det inn i smøret. Skjær dype diagonale riller i bagettene og fyll rillene med smørblandingen. Stek bagettene til de er gylne. Det tar omtrent 9 minutter.
Ta bladene av blomkålen og kok den hel i 5–6 minutter. Om du ønsker å korte ned tilberedningstiden litt, kan du heller dele blomkålen i store buketter. Da trenger den 2–3 minutters koketid. Hell av vannet og ha blomkålen i en ildfast form.
Varm forsiktig opp bechamelsausen i en liten kjele. Hell sausen over blomkålen og topp med revet ost. Sett formen i ovnen og bak blomkålen til osten er gyllen.
Stek bacon i litt olje til det er sprøtt.
Server gratinert blomkål toppet med sprøtt bacon og hakket persille. Ha hvitløksbagetter og poteter ved siden av.
«BLOMKÅL»: Blomkålen er satt sammen av mange små kålblomster som står tett i tett. Vanligvis spiser vi bare blomsten, men det går helt fint å spise bladene også. Blomkålen inneholder noe som heter kostfiber. Kostfiber trenger du for at de gode bakteriene i magen din skal ha det bra.
God middag!